Junijska zmeda
28. 6. 2018
Objem z morja!
7. 8. 2018

Kakšen je vaš poletni profil?

Sedim pod borovci, nedaleč od morja in poslušam, kako valovi butajo ob skale. Krči po telesu počasi popuščajo in srce daje občutek rahle aritmije. Hah, tako dobro se poznam, da lahko rečem, da so to znaki preutrujenosti in se pojavijo čisto vsako leto ob tem času, ko se hočem sproščati in vdihovati poletje. Jaaaa, poletjeeeeee, kočno je tu tudi zame!! Vsaj za nekaj dni ..
Če obudim spomine zadnjih dveh tednov, se mi začne kar smejati od vsega, kar se je zgodilo. Drugi dan julija sem začela kot sovoditeljica gostovati v jutranjem programu Radia 1 s Klepačem in Gustinčičem. Ja, vsak me je vprašal isto: “Lea, je tebi dolgčas, da počneš še to zdaj?” Meni je bilo pa najbolj zabavno na svetu. Prvič sem dojela, da ljudje, ki zgodaj vstajajo, že skoraj vse naredijo v času, ko ostali še spijo. In tudi moj “delovnik” v programu se je zaključil ob 9h zjutraj in doma sem bila še preden sta se moji hčerki zaprav zbudili. Waw! Neprecenljivo.
S sovoditeljema se poznam že zelo dolgo in v zelo kratkem času smo postali prava trojica jutranjih ur, ki je zabavala ljudi doma, v avtu in v službi. Med drugim sem imela tudi svojo rubriko Prva rima vsaka rima, s katero sem se poigrala v zelo znanih pesmih. Pravi izziv je bil peti prvi verz besedila skozi celo pesem! Da bi tudi na svojih koncertih lahko pela en in isti verz cel čas. Haha. Mogoče to kdaj probam, če zabluzim tekst
V dveh tednih sem s polno paro delala tudi na izzidu pesmi Moj profil. Kar malo treme sem imela, saj sem se zavedala, da je po Hvala, ne! zelo težko ponoviti isti uspeh, saj je bila pesem zmagovalka EME in so jo vsi vzeli za svojo. Že to je bila velika sreča Pesem Moj profil je nastajala do zadnje minute, čisto vsakič sem še slišala malenkosti, ki sem jih želela popraviti in pesem še izboljšati. Vedno sem taka in še dobro, da obstajajo roki za oddajo izdelkov, sicer bi pesem zmešala že v mineštro, dokler bi bila zadovoljna.
Med vikendom smo zastavili še scenarij za snemanje videospota in poskusili celotno vsebino pesmi postaviti v sliko. To je bilo še najbolj zabavno Statisti, izgled, zgodba ter vse, kar je bilo potrebno pametno zasnovati, je vzelo kar nekaj časa in živčkov. Spet do konca nisem vedela, kaj pričakovati in mi je kar utripalo v želodcu vse dokler nisem videla videospota dokončanega. Hvala, režiser Niko Karo, da si uspel ujeti to, kar sem s spotom želela sporočiti.
Tako, dnevov je zmanjkovalo in festival MMS nam je trkal na vrata s svojo prvo vajo. Še dobro, da imam Davida Hojnika, ki me skorajda ne rabi videti, da ve, kaj sva s stilistko Majo Lazar želeli postaviti na moje telo. A sta, ne glede na to, čisto do konca skakala po trgovinah in iskala kose oblačil za moje plesalce na odru. Tokrat je s svojo umetniško žilico prispeval koreograf Miha Krušič in s fanti naredil pravo poezijo okrog mene. Jaz sem naredila svoj plesni maksimum in na koncu nam je ostal res lep spomin na ta teden potenja v dvorani.
Vedno imam to srečo, da so ljudje okrog mene tisti “pravi”, z dobro energijo in eno samo željo, DA ZMAGAMO ZASE! In očitno v letu 2018 zmagujem tudi v očeh drugih. Nagrada za najboljšo glasbo je pobožala mojo dušo, velika nagrada festivala pa potrdila, da je prav, da grem z glavo skozi zid, kadar čutim, da delam prav.
Zdaj pa hitro računalnik z rok, da ne bom taka kot sem v videospotu, obsedena s telefonom! Se vidimo v četrtek, 19/7, v Bovcu, in v soboto, 21/7, v Ljubljani!
Ciao!