Kako v vašem dialektu zveni #hvalane?
24. 4. 2018
Lea Sirk je pred odločilnim večerom presenetila z osveženo verzijo evrovizijske skladbe
9. 5. 2018

Lea Sirk je pripravila presenečenje pred odhodom v Lizbono

Slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije Lea Sirk je včeraj še zadnjič pred odhodom na Pesem Evrovizije 2018 v Lizbono stopila pred sedmo silo. Z zbranimi je delila vtise o zadnjih dveh mesecih, pričakovanjih in načrtih za prihodnost:

»Lepo je bilo stati na odru amsterdamske arene, kjer so v preteklosti nastopili mnogi od mojih idolov, in te občutke pisati v svojo zgodovino in glasbeno pot. Poleg tega te izkušnje nikoli ne bom pozabila, saj sem imela možnost spoznati Waylona, pevca in kitarista skupine The Common Linets, ki je moj najljubši evropski pop-country band.
Ja, vse je mogoče!«

Nastopa na velikem evrovizijskem odru se že zelo veseli. Vse od zmage na EMI je plesne korake pridno vadila pod budnim očesom koreografa Erika Bukovnika, saj bo Lea na velikem odru nastopila v družbi štirih odličnih plesalk: Karin Putrih, Tajde Kožamelj, Veronike Škrlj in Anje Möderndorfer. Za pravi »girl power« bo v zaodrju poskrbela še šesta članica slovenske ekipe, skrita, a zelo pomembna pomoč – backvokalistka (podporna pevka) Karin Zemljič.

Hudomušna in vedno nasmejana Lea pa je vsem zbranim pripravila še eno presenečenje. Predstavila je uradni videospot za skladbo Hvala, ne!, ki ga je režiral Perica Rai, v glavnih vlogah pa sta nastopila Tine Ugrin in Ylenia Mahnič. V videospotu pa nastopa tudi tradicionalna butalska maska, narejena po humoristični pripovedi enega izmed naših najbolj prepoznavnih satiričnih piscev in pisca pravljic, Frana Milčinskega – Ježka. Videospot je nastal s finančno podporo združenja SAZAS.

Lea pa kljub zelo velikemu izzivu, ki jo čaka v Lizboni, zre tudi v prihodnost. Po vrnitvi domov se odpravlja na slovensko turnejo, ki ji je nadela naslov Hvala, ne!. Za vse oboževalce in sledilce pa ima Lea še en izziv.