Postanite del evrovizijske zgodbe in posnemite uradni videospot za skladbo Hvala, ne!
28. 3. 2018

OBČUTKI PO ZMAGI… tako in drugače

Nepričakovana zmaga na EMI 2018 je s seboj prinesla veliko neznanih občutkov. Takih, ki jih do sedaj nisem bila vajena. Vsaj ne v taki meri. Padla sem v obdobje, ko sem se naenkrat počutila razdvojeno med občutki sreče in žalosti. Zaradi medijskih obveznosti se je vrstilo preveč neprespanih noči in kmalu sem se spraševala, če si vse skupaj sploh želim. No, kmalu zatem sem ugotovila, da je filozofija v moji glavi povezana zgolj z utrujenostjo in hitro se je vse skupaj malo umirilo. V ekipi smo si porazdelili delo in tako sem lahko spet splavala na površje.

Hvala, ne! je pesem, ki sem jo napisala zelo spontano. Nisem si prizadevala nič kaj preveč, ampak sem sem le narediti korak naprej, da ne bi od zadnjega singla preteklo preveč časa. Pri meni se to lahko še kako zavleče , zato sem bila v samem procesu nastajanja odrske izvedbe zelo sproščena in kreativna. Vse je potekalo mirno in všeč mi je bil občutek, da imam pod nazorom prav vsak košček te pesmi, koncepta in samega nastopa. Zdi se mi, da je ravno to bilo tisto, kar me je pripeljalo do končnega izzida. Na EMI sem bila po nastopu ob javljanju točk zelo mirna, ker mi je bilo za končni rezultat resnično vseeno. Zaupala sem sebi in bila zadovoljna z izvedbo. Dobro se mi je zdelo, da je stroka v moji pesmi prepoznala kvalitete, a sem hkrati že doživljala prve občutke zmede in tistega mojega standardnega jamranja, ko ne vem, kaj se bo zgodilo z mojim časom v primeru zmage. No, potem sem se samo prepustila dogajanju in doživela svojo prvo uradno zmago na glasbeni poti.

Zabasan telefon in na stotine sporočil na socialnih omrežjih…človek je presrečen, ker se počuti sprejetega. Na drugi strani pa negativni komentarji in vsi “pametnjakoviči”, ki mislijo, da boš zaradi njihovega mnenja spremenil pesem, nastop, videz in na koncu še svojo osebnost. Čemu? Za koga?

Še zdaj sem srečna, da sem lahko to, kar mislim, da v tem trenutku sem. Rada sem razigrana, veliko se smejim, rada tudi javno povem, da uživam in se ne bojim nastopa na Evrosongu, kljub temu, da mi večina pripisuje zadnje mesto. Pa kaj? Naj bo zadnje. Svoj nastop bom izpeljala profesionalno in na odru ne bom nihče drug kot Lea Sirk, ki jo že itak poznate. Tista Lea, ki marsikaj “ustreli mimo”, tista Lea, ki ima čudno frizuro, hkrati pa mamica dveh punčk, ki bosta strmeli v televizor in držali pesti za svojo mamico. Rada bi povedala le to, da se neizmerno veselim in sem počaščena, da bom na Portugalskem v slovenščini predstavila to malo čudno pesem, ki letos našo državo predstavlja na tekmovanju za pesem Evrovizije.

V torek sem se vrnila s snemanja razglednice, ki se bo predvajala pred mojim nastop v Lizboni. Letela sem na otok Faial, ki spada pod Azore. Leži na sredi Atlantika in ja, tudi jaz do sedaj nisem imela pojma, kje to je in kaj bom tam počela. Z odlično ekipo portugalskih filmarjev smo posneli 40 sekund razglednice, ki se bo poklnila temu prelepemu otoku in njihovi kulturi, ki je, mimogrede, res posebna in zanimiva. Komaj čakam, da vidite razglednico!

V aprilu me poleg vokalnih in plesnih treningov čaka še nekaj gostovanj po Evropi. Najprej bom svojo pesem predstavila v Izraelu, zatem pa še na Nizozemskem in v Španiji. Tudi to so nove izkušnje in predvsem možnosti, da že predhodno predstavim Slovenijo svojim vsem, ki bodo spremljali promocijske dejavnosti v živo in po tv-ju. Potrudila se bom maksimalno in z ekipo smo dobili kar nekaj idej, kako vsa gostovanja speljati najbolje za promocijo države in pesmi.

Komaj čakam, da vse skupaj doživim in da vse to delim z vami. Uživajte in imejte prelep vikend!!

Vaša Lea <3