Kakšen je vaš poletni profil?
17. 7. 2018

Objem z morja!

Sonce, krema za sončenje, morje, burja in tramontana ter neprecenljiva senca pod borovci so način življenja, ki ga prakticiram zadnje deset dni. Pri uživanju prostih dni mi gre malo slabše od rok kot v preteklih letih, saj se moji možgančki kar nočejo in nočejo ustaviti. Zdaj sicer veliko manj meljejo “v prazno”, a še vseeno kar veliko procesirajo zadeve za nazaj in naprej. Imate sami iste težave točno v tistem tednu poletja, ko si res želite, da vam ne bi bilo treba početi ničesar?? Mogoče zveni dobro na reklamnih panojih, pri meni pač ne gre..
Po zmagi na Melodijah morja in sonca me je čakalo še nekaj intervjujev in dela, predvsem pa je bilo prav posebno lepo stopiti na oder z bandom nekaj dni za tem. V Bovcu in Ljubljani je Moj profil postal del koncertnega repertoarja in hvala VAM, ki ste ga tako hitro sprejeli za svojega. To je v bistvu edina skrb ob tem, ko se lotim novih pesmi. Katere besede postaviti na katero mesto, kje bo prostor za vsakega od vas, da se v njem uspe najti, v katerem delu se bomo zagotovo našli skupaj in lahko to delili. Vse zveni preprosto, a v resnici možgani kar veliko premeljejo do zaključka pesmi in vesela sem, da je z Mojim profilom to več kot uspelo.
Zdaj smo že v avgustu, dnevi se krajšajo, kilogrami se od lenarjenja in hrane kar lepijo name, jaz se jih pa pridno otresam s plavanjem in tekom ob obali. Prav paše malo razmigati telo, ob tem pa s slušalkami v ušesih spoznavati novo glasbo in nove trende umetnosti po svetu. Sem že vsa neučakana za začeti snemanja novih pesmi, ki se nabirajo v moji glavi in rinejo že skozi oči. Glavni cilj je, da jih čimprej zapakiram v en dober album, da vam zasede pomnilnik na telefonu Haha.
Ajaaa, še to! Še ena novost, ki jo moram deliti z vami! Vsi, ki me poznate že od prej, veste, da je moj prvi album Roža obarvan malo drugače, kantrijaško. Ta stil glasbe še vedno obožujem, je na dnevni bazi moje glasbe in tudi nujni del repertoarja z mojim bandom. Zato sem sprejela novi izziv igranja akustičnega basa, ki zgleda skoraj večji od mene, a me to ni ustavilo, da ga ne bi zvlekla na oder in na naslednjih koncertih odigrala tudi bas. Torej si predstavljate kako srečni so moji sosedje na morju, ko vsak večer poslušajo nekoga, ki poskuša igrati bas Ja, taka sem in ni mi pomoči!
V naslednjih dneh počasi zaključujem dopust in vstopam v novo leto. Vsaj tako temu pravim jaz. Zame leto ne traja od januarja do januarja, temveč kot traja šola in zato se tudi jaz kot “učiteljica” petja pripravljam na novo šolsko leto in vse projekte, ki se s septembrom začnejo. Poleg že 8. poletne šole, ki jo organiziram za mlade talentirane glasbenike, vstopam tudi v močno leto projektov. Od novih pesmi do novega albuma, treningov plesa, vokalnih vaj in seveda koncertov, ki jih želim podariti vsem vam, ki me močno spremljate in vzamete tako kot sem. Ob tej priliki vas še tukaj osebno povabim na naslednje tri koncerte v mesecu avgustu. Vidimo se 17. avgusta v Izoli, 18. avgusta na Hi Festivalu in 25. avgusta v Ravnah na Koroškem.
Lepo zaključite poletje tudi vi, mi se pa beremo, vidimo in slišimo kmalu!
Objem z morja, Lea